Anul Preoţiei a fost deschis în parohia Sfânta Fecioară Maria Regină (Cioplea) din Bucureşti printr-o Sfântă Liturghie solemnă, în cadrul căreia diaconul Sebastian Vârgă a primit sacramentul preoţiei prin impunerea mâinilor Episcopului auxiliar de Bucureşti, PS Cornel Damian. La celebrare, aflăm de pe ARCB.ro, au participat un număr mare de preoţi din Bucureşti şi din alte localităţi, familia părintelui diacon şi mulţi credincioşi din comunitate.
În cuvântul pe care l-a adresat în timpul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Cornel Damian a amintit de aniversarea a 150 de ani de la moartea Sfântului Ioan Maria Vianney, Parohul din Ars, propus drept model de viaţă preoţească în acest An al Preoţiei. Totodată Episcopul a făcut referinţă la scrisoarea pe care Papa Benedict al XVI-lea le-a adresat-o preoţilor din lumea întreagă cu ocazia începerii Anului Preoţiei, scrisoare în care Suveranul Pontif subliniază că preoţii sunt un dar deosebit pentru Biserică, dar în care deplânge şi cazurile de infidelitate ale unora dintre slujitorii altarului. Preasfinţitul Cornel Damian a insistat pe importanţa şi valoarea rugăciunii credincioşilor pentru statornicia şi sfinţenia preoţilor. “Comunitatea din Cioplea, alături de toate celelalte comunităţi parohiale din Arhidieceză şi din întreaga Biserică Catolică, se va ruga Anul acesta, pentru ca planul lui Dumnezeu cu privire la `lucrătorii din secerişul său`, să se împlinească, prin implicarea cu dăruire a acelora care au fost chemaţi la o astfel de slujire. În acest sens, o vom invoca pe Sfânta Fecioară, Mama Preotului veşnic şi Regina Apostolilor, pe tot parcursul acestui An dedicat preoţiei”, a declarat la sfârşitul Sfintei Liturghii pr. Veniamin Aenăşoaei, parohul Comunităţii din cartierul Cioplea.
Comunitatea Sfânta Fecioară Maria, Regină – Cioplea aniversează anul acesta 200 de ani de existenţă şi 150 de ani de la finalizarea lucrărilor actualei biserici, în care – după cum aflăm de la părintele paroh -, “şi astăzi se desfăşoară acţiunile de cult, iar cioplenii şi cei alăturaţi lor (aparţinătorii satului, iar apoi, ai cartierului, Cioplea) se regăsesc în unitatea de credinţă şi de valori spirituale şi culturale moştenite de la străbuni”. Părintele nou sfinţit Sebastian Vârgă s-a născut la 24 august 1964 în Mirceşti (Iaşi), fiind al treilea din cei şase copii ai lui Francisc şi Iuliana Vârgă. A frecventat şcoala primară în Mirceşti şi liceul la Paşcani, iar după serviciul militar a lucrat la o întreprindere din Paşcani. În anul 1990 a intrat în Ordinul Fraţilor Minori Conventuali, iar mai apoi, după noviciat şi studii filosofice, a urmat studii de teologie la Universitatea din Viena. Între 1998 şi 2002 a fost student în cadrul seminarului diecezan din Eisenstadt, iar după o perioadă de practică în parohia Maria Regina Martirilor din Viena (2002-2008) a primit ordinul diaconatului, la 22 noiembrie 2008, tot în biserica comunităţii catolice din Cioplea, prin impunerea mâinilor Preasfinţitului Cornel Damian. Pr. Sebastian Vârgă este licenţiat în teologie catolică pastorală (2007) şi va activa ca preot în Dieceza din Viena.
Sursa: ARCB.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu